1. Home
  2.  » 
  3. Gender Week
  4.  » Sedmica ravnopravnosti spolova 2016.

Sedmica ravnopravnosti spolova 2016.

07.03.2016. | Gender Week, Novosti

Agencija za ravnopravnost spolova BiH Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH od 2009. godine koordinira obilježavanje „Sedmice ravnopravnosti spolova“ koja se obilježava u martu svake godine. Institucije, međunarodne i domaće nevladine organizacije provode različite aktivnosti kao što su press konferencije, okrugli stolovi, izložbe, ulične akcije i druge promotivne aktivnosti, s ciljem da se skrene pažnja na pitanja o položaju žena u Bosni i Hercegovini, te o potrebi njihovog ravnopravnog učešća u ekonomskom i društvenom razvoju.

Kalendar aktivnosti na obilježavanju Sedmice ravnopravnosti spolova 2016. godine u Bosni i Hercegovini možete vidjeti OVDJE.

Među najznačajnijim aktivnostima u okviru obilježavanja Sedmice ravnopravnosti spolova 2016. godine u Bosni i Hercegovini je dodjela nagrade i priznanja osobama – prvakinjama i prvacima rodne ravnopravnosti iz različitih organizacija/institucija/tijela, a u organizaciji Komisije za ostvarivanje ravnopravnosti spolova Predstavničkog doma PS BiH, OSCE misije u BiH i Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice Bosne i Hercegovine, Agencije za ravnopravnost spolova BiH. Dnevni red konferencije „Partnerstvom do rodne ravnopravnosti“ u sklopu koje će biti uručene nagrade, možete vidjeti OVDJE .