1. Home
  2.  » 
  3. Novosti
  4.  » Promocija priručnika “Policijsko postupanje u slučajevima krivičnih djela počinjenih iz mržnje nad LGBTI osobama: Obuka za profesionalni policijski odgovor

Promocija priručnika “Policijsko postupanje u slučajevima krivičnih djela počinjenih iz mržnje nad LGBTI osobama: Obuka za profesionalni policijski odgovor

13.09.2019. | Novosti

(Sarajevo, 6.9.2019.)

Promocija priručnika “Policijsko postupanje u slučajevima krivičnih djela počinjenih iz mržnje nad LGBTI osobama: Obuka za profesionalni policijski odgovor” održana je danas uz prisustvo preko 60 predstavnica i predstavnika policijskih strukture iz cijele BIH, kao i organa uprave i civilnog drustva.

Uvodna izlaganja su imali direktorica Agencije za ravnopravnost spolova BIH MLJPI BiH Samra Filipović Hadžiabdić, šef Ureda Vijeća Evrope u BIH Ambasador Drahoslav Stefanek, načelnica odjeljenja za edukacije Policijske uprave MUP Kantona Sarajevo Suvada Kuldija i Vladana Vasić ispred Organizacionog odbora Povorke ponosa.

Direktorica Filipović Hadžiabdić je istakla značaj i usvajanje novih znanja u oblasti krivičnih djela počinjenih iz mržnje nad LGBTI osobama, u koji svrhu je Agencija i izdala ovaj priručnik.

Takođe je istaknuta potreba da Priručnik bude prihvaćen i korišten u kontekstu redovne obuke policijskih službenica i službenika u BiH.