(Sarajevo, 15. 10. 2019) Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena na selu godine u organizaciji Sweden/USAID FARMA II projekta upriličen mini-sajam na kojem su sudjelovali predstavnici/e 11 kompanija i zadruga koje surađuju sa ženama iz ruralnih zajednica širom Bosne i Hercegovine, te Misije USAID-a i Veleposlanstva Švedske u BiH.

Žene su koristile oko 33% podrške projekta Sweden/USAID FARMA II čime – svojim znanjem, vrijednim radom i upornošću – osiguravaju prihode ne samo za sebe i svoju porodicu  nego i za lokalnu zajednicu.

Jedna od četiri zaposlene žene u Bosni i Hercegovini radi u poljoprivredi. Svojim vještinama, iskustvom i svojim radom bh. žene dokazuju da zaslužuju zauzimanje najvažnijih pozicija. One su danas oslonac i pokretač ruralnog razvoja i razvoja poljoprivrede uopšte.

Pored izlagača i organizatora, sajmu su prisustvovale i predstavnice Agencije za ravnopravnost spolova BiH, Gender Centra Federacije BiH i nevladinih organizacija u Bosni i Hercegovini, te mnogobrojne građanke i građani Sarajeva.

Napomena: Fotografija je preuzeta sa fb stranice Ambasade Švedske u BiH.