U ponedjeljak 21.09.2020.godine Agencija za ravnopravnost spolova Bosne i Hercegovine/MLJPI BiH počinje sa pilot istraživanjem zadovoljstva korisnika iz  institucija javne uprave Bosne i Hercegovine, kao i domaćih i međunarodnih organizacija civilnog društva. Korištena je metodologija istraživanja zadovoljstva korisnika   koju u Evropskoj uniji redovno upotrebljavaju institucije javne uprave, dok je u BiH ona još u povoju.

Kao institucija posvećena transparentnom radu i stalnom usavršavanju poslovanja, Agencija je kreirala jedinstveni upitnik čije će rezultate objaviti na svojoj web stranici.Time je Agencija postala jedna od prvih institucija u BiH koja  i na ovaj način jača dijalog sa građanima i građankama, nevladinim sektorom i predstavnicima i predstavnicama drugih institucija.

Pozivamo i posjetioce/posjetiteljke ove web stranice da se pridruže ovom ispitivanju, te ispune upitnik na linku https://forms.gle/urmE8NSq8p3z9h1C6

U procesu izrade upitnika savjetodavnu podršku Agenciji pružio je Ured za reformu javne uprave PARCO kao i Fondacija INFOHOUSE, a u okviru  Programa jačanja javnih institucija koji kao dio podrške reformi javne uprave u Bosni i Hercegovini. U ime vlada Njemačke i Velike Britanije projekat implementira njemački Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ).